100-årsjubileum på Åbo slott

Agrolgutbildningens 100-årsjubileum gick av stapeln 1.10 i Åbo. Jag fungerade som fotograf på tillställningen. Har aldrig tidigare fotat så här mycket människor (över 500 pers.) på ett så här fint ställe. Ljuset var varmt och väldigt lite kan jag säga så de fick bli blixt 100% av tiden. Gillar att jobba med det befintliga ljuset men när det inte finns tillräckligt av det får man kompromissa.

 

Lite info från http://www.novia.fi

Novias agrologutbildning firar 100-årsjubileum i Åbo

Den 2.10.1916 inleddes agrologutbildning vid Trädgårdsgatan i Åbo, år 2004 flyttade utbildningen till Raseborg.

”Under dessa hundra år har det utexaminerats ca 2 400 agrologer. Egen matproduktion har alltid varit centralt för Finland under dessa år och är lika aktuellt idag. Agrolog (YH) är ett framtidsyrke, och det finns en efterfrågan på fler svenskspråkiga agrologer. Största delen av utexaminerade har fått jobb inom branschen, redan samma år som de utexaminerats”, säger enhetschef Eva Sandberg-Kilpi vid Yrkeshögskolan Novia i Raseborg.

”Totalt 250 personer är anmälda till seminariet och över 500 till kvällstillfället vid Åbo Slott. Det blir en riktigt stor klassträff med agrologer och visar på att agrologernas sammanhållning som traditionellt varit stark under studietiden också fortsätter i arbetslivet. Man har en stor nytta av branschnätverket ute i arbetslivet och grunderna till det läggs under studietiden. Under åren har utbildningen ändrat form för att svara på nya utmaningar i branschen. Nu firar vi de första 100 åren genom att samtidigt sträcka oss framåt mot nästa hundra år”, säger klusterutvecklare Niklas Andersson vid Yrkeshögskolan Novia.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s