Valfotografering av SDP 2017

Var jag och fotade Ruskon demarit inför kommunalvalet 2017. Jag körde med en lätt uppsättning med 3 speedlight  blixtar samt paraplyn och softboxar.  Jag hade med mig min gamla ipad mini för att klienterna skulle kunna direkt kolla på bilderna som tagits, samt välja vilken bild de vill ha till valet. Jag hade i kameran ett Transcend 16gb wifi kort, och i paddan körde jag Transcends app som visar bilderna genast de blivit tagna. Allt fungerade perfekt, fotade ca 1,5 timmar. Kameran var på hela tiden och tappade bara 1/3 av batteriet. Fotade alltid en serie bilder och efteråt så kollade vi från paddan vilken bild som fungerar. Om man fotar Fujifilm rekomenderar jag denna sort setup. Kom ihåg att fota RAW + jpg och att ställa in appen på att bara flytta jgp bilder för överblick. Kameran var inställd på 5 min standby, så wifi signalen inte går förlorad.

Kameran hade jag inställd på F5.6, och pga litet utrymme så fotade jag med Fujinon 35mm F2.0 objektiv (50mm FF motsvarande). Förstablixt Yongnuo speedlight 45 grader vinkel höger höhgt upp genom paraply vitt 1/8 effekt. Hår samt bakljus med Yongnuo 1/16 effekt med softbox. Sedan hade jag bakom modellen bakgrundsbelysning på väggen med 2 stop starkare effekt än förstablixten 1/2 för att få vit bakgrund.

kuntavaalit setup

Här följer lite bilder av Ruskon demarit.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s